Workshops

LET OP: In tegenstelling tot eerdere jaren waar we een aantal workshop slots aankondigden en daarna schrapten wegens te weinig aanmeldingen keren we het nu om. We kondigen 5 slots aan en breiden uit daar waar voldoende vraag naar is.

 We hebben dit jaar de volgende workshops voor jullie:
•    Chantal Sennema: Zingen is Emotie
•    Sander Gieling: Vocal Percussion StarterKit
•    Marjolein van der Vles: Wat doe ik op een podium?!

De workshopinschrijving is gesloten. Er zijn nog kaarten beschikbaar bij de informatie stand op de dag zelf. Kom vroeg, want op=op.

Chantal Sennema: Zingen is Emotie

Er wordt vaak gezegd: "Zingen is emotie " maar hoe gebruik je nu al die verschillende emoties bij het zingen? Met behulp van verschillende liederen en oefeningen gaan we aan de slag en ontdekken we wat een lied nodig heeft om geloofwaardig over te komen.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de complete vocal techniek (C.V.T.) van Catherine Sadolin. Aan de hand van de basisprincipes van deze zangtechnische methode  leer je je stem beter kennen en leer je je stem in te zetten bij een lied.

Over Chantal

Al op jonge leeftijd wist ik dat ik van zingen mijn werk wilde maken! In 1998 studeerde ik af aan het C. Huygens conservatorium te Zwolle als docerend en uitvoerend musicus klassieke solozang met bijvak piano. Sinds mijn afstuderen heb ik nu een goed lopende zangpraktijk waarin ik zowel klassieke zangers als musical, jazz of pop zangers les geef. Van beginners tot profs, van jong tot oud. Daarnaast werk ik als vocal coach ook voor diverse workshops of koor repetities.

 Als sopraan zangeres heb ik meegewerkt aan diverse zang projecten. Wellicht dat sommigen mij nog kennen van de Biltstars en Vocalicious. Momenteel zing ik bij Dutch Organic Choir. Een 13 koppig gezelschap bestaande uit zeer muzikale zangers/essen met verschillende zang achtergronden; van Singer -songwriters tot aan jazz/pop gerelateerde musici. Een feest om samen te improviseren en nieuwe songs te schrijven. www.dutchorganicchoir.nl

 Daarnaast ben ik sinds November 2014 artistiek leider van Vocal Band Experience. Een gemengde vocal group die zowel versterkt als onversterkt zingt en op zoek gaat naar uitdagingen in de muziek. Deels met de stem en deels door gebruik te maken van technische effecten. www.vocalbandexperience.nl

Sander Gieling: Vocal Percussion StarterKit

Zanggroepen en koren die een nummer willen verrijken met (vocale) percussie (VP), staan voor diverse vraagstukken:
•    "Wij hebben een Man/Vrouw die wel wil, maar niet precies weet hoe!"
•    "Wij hebben alleen geïnteresseerde vrouwen om VP te doen, kan dat wel?" (Antwoord: JA!).
•    "Welke mogelijkheden zijn er om VP simpel/goedkoop te versterken?"
•    "Kun je ook Body percussion gebruiken in plaats van Vocal percussion?"
Voor deze en andere vragen voor groepen die overwegen VP in te zetten, is deze workshop bedoeld als StarterKit. Onder leiding van Sander Gieling kun je zelf dingen uitproberen, krijg je de eerste hulpmiddelen voor effectieve VP aangereikt en kun je over deze en andere vragen opheldering krijgen. Groove that song!

Over Sander

Sander Gieling is al sinds zijn jeugd als zanger actief in cabaret, musicalwerk en vocal groups. Als zanger en muzikaal leider werd Sander bekend van a capella formaties zoals Touchdown, NRG en The Dutchmen. Naast bestuurswerk rondom muziekeducatie voor amateurzangers (Stichting EduVox, Stichting Vocal Pop and Jazz) blijft hij actief als zanger, dirigent, Vocal Percussionist (o.a. bij Stacked) en vocal coach voor ensembles. Dit jaar plant Sander de Vocal Leadership opleiding af te ronden.

Marjolein van der Vlies: Wat doe ik op een podium?!

Ongemakkelijk, nerveus of gewoon even niet weten hoe je moet staan,
waar je je handen laat tijdens een optreden? Dit kent iedere zanger, performer, artiest wel. In deze workshop gaan we aan de slag met dit gevoel en hoe je dat om
kunt zetten in iets wat je juist helpt beter te zingen, beter je verhaal te brengen.

CV Marjolein van der Vlies

•    1971 geboren te Drachten
•    1993 afgestudeerd aan de theaterschool te Kampen.
•    1993-2000: actrice in diverse theatervoorstellingen
•    1993-heden: docent spel en presentatietechniek
•    2001-heden: trainingsactrice
•    2008-heden: trainer en coach, regisseur/coach koren
•    2014 - heden yoga docent